Friday, August 12, 2011

Balik Jaybee lagi!


[naik gulf air]

Bila difikirkan balik, dalam masa dua tahun ana belajar kat Mesir, empat kali ana balik ke Malaysia. 4 kali? Ahahah. Mesti ramai yang tertanya-tanya, rasa pelik. Tak kan homesick kot. Lepas tu, ada pula orang yang tanya, ada ke duit untuk beli tiket? Ada orang kata yang aku ni banyak ‘sources’. Aiihhh…

Payah-payah nak menjawabnya. Semua ni rezeki Allah… Dan atas sebab tertentu , terpaksa pulang ke Malaysia. Pelbagai urusan yang perlu diurus. Urusan apa? Biarlah rahsia… Terlalu personal untuk diceritakan. Heheh

Setibanya di rumah, WOW.. banyak perubahan rumah ni.. pokok banyak dah kene tebang…..nampak halaman makin luas, bot pun tinggal satu (ada yang dah dijual), ada tambah garaj (nak beli kereta baru ke?)…. [rumah under renovation]

* * * * *

Dah hampir seminggu ana meninggalkan Mesir, kadang-kadang tu terasa rindu juga untuk terawih di sana. Suasana nya dah tak sama macam kat Malaysia sekarang. Apa-apa pun, bersyukur juga lepas rindu pada keluarga ^.^

Nasib akak pun tengah cuti, menanti masa untuk ‘grad’ bulan 9 nanti! Aqer yang semakin membesar hampir sama tinggi dengan ana. Cehyt bangga lah tu. Abah semakin kelihatan sakit, mungkin terlampau penat bekerja. Mama pun okay je…Biasa lah, ana selalu sembang tentang k*h**n dengan mama ^.^

* * * * *

Sebenarnya tak banyak modal pun untuk dipost kat sini. Saja update. Nanti ada orang kata dah lama tak update kan. inshaAllah nanti adalah perkara menarik untuk di share kat sini.



Ramadan Kareem!!


5 comments:

  1. sem... bila nk dtg petaling jaya nih..?

    ReplyDelete
  2. eh,sem.. petaling jaya ada apa ea....

    ReplyDelete
  3. hahah..pj ada aku la sem! ada la sunway, alang2 jalan la KL...

    ReplyDelete
  4. Pj ada sem ke? hehe. boleh2 inshaAllah mintak no. msia ko....

    ReplyDelete