Friday, July 30, 2010

Selamat sampai ke Malaysia!





Syukur,
Alhamdulillah..

Tanggal 29 Julai, hari khamis, jam 2.14pm.

Ana jumpa parents ana kat airport. Sementara ana tolak trolley beg2 ana, ana ternampak lambaian tangan bersama senyuman dari ibu yg tercinta (mama) dan abah yang sedang me'record' video semasa ana jalan ke arah pintu keluar. Dan masa tu gk, ana sempat berjumpa dgn Aunt Wan (ibu kpd sectionmate ana) yg sebelum ni hanya kenal lalui internet.

me n mom


Pada jam 8.11pm,

Ana ngn family selamat sampai ke rumah, terlihat Aqer (adik) yang semakin tinggi. tapi, masih kebudakkan. hehe,, datang bersalam dan terus peluk ana. Aduhai, chill la bro. ;)

Tanggal 30 Julai, hari Jumaat, jam 2.15pm,

Setelah habis selesai solat Jumaat, ana terus ke bus stop di mana tmpt turun nya akak yg baru balik dari UTM. heheh..

Pada jam 3.34pm,

haa..ni lah masa yg ditunggu2.. bila semua family members dah ada, barulah ana buka beg yg besar tu (yela, kat dlm tu mcm ada2, masing2 x sabar utk gifts masing2) hihi..
ye... syukur.. masing2 dapat lah bhgn masing2, ada jubah, ada chocolate, ada kurma, ada brg kristal, ada papyrus, ada barakah,..n mcm2 lagi :)

[to be reloaded with pictures]

Sunday, July 18, 2010

MM student : Kepada yang x dapat visa

Salam Alayk.,

Ni pesanan dari senior bagi yg xdpt visa lagi. Katanya, ikhtiar kita supaya x kena penalty kat airport adalah dengan membawa apa2 document yg menyatakan kita ni pelajar Alex. Disebabkan tak ada kernih, boleh la awak surat tawaran Alex University (english) ke surat dari jpmk ke, kad tram pun boleh,. ikhtiar lah sehabis mungkin. dan jangan lupa tawakal n doa..

InshaAllah dipermudahkan..
Kalau kena penalty jgk pasti ada hikmahnya. Do spread the news.

Syukran.

Friday, July 16, 2010

Alex Medicmesir Students !!

Assalamualaikum wbt,

Kaifa halukum? hrp2 semua baik2 aja. =]

Umi ckp, tak ada meeting utk semua org before balik Msia ni. (sorry) Maybe meeting nya dgn ana, Amalina n sstgh student je.

So, mcm ni, kalau ada apa2 isu yg nak disampaikan dekat umi, tinggalkan lah msg kat 'cbox' yg kaler contrast hitam putih tu.

InshaAllah, ana cuba sampaikan dan dibincangkan nanti.

Pengumuman penting!

1) Kepada sapa2 yg x dapat visa lagi, harap semua dapat sediakan passport n flight ticket masing2 untuk hari isnin ni (19hb July), sebab umi nk tolong uruskan something supaya tak kene denda apa2. Ok, harap maklum!

2) Berkenaan dgn baki duit rumah, tu ana x sure, mungkin dapat lmbt sikit (time tahun 2 nanti kot kalau x smpat)

2) Kepada ikhwah MM, anda diajak utk ber'BBQ' di shatby mlm ni pukul 9 pm.

3) Kalau sapa2 ada idea mcm mana kita nak bentuk organisasi kita kat Alex ni. boleh lah bagi cadangan ok. (supaya segalanya berjalan lancar)

Ok. kalau lepas ni ada apa2, akan di post kan kat blog MM atau pn, kat blog ni (sementara blog AlexMM x active lagi)

Selamat bercuti.! ;)

Wallahualam

Wednesday, July 14, 2010

Soal hati sekarang?

Alhamdulillah,
habis suda jwb final exam.!

Sebelum ni, belajar2..24jam..
utk final exam.

Tapi sekarang apa pula?
ada yang busy main game (DOTA, PES, PSP)
ada yang busy facebooking
ada yang busy melayan movie
ada yang busy baca comic
ada yang busy melancong

dan
ada juga yang x busy langsung..sbb blur x tau nk buat apa
sementara tunggu date fly ke MALAYSIA.

Mcm mana dgn hati?
ada yang EXCITED , countdown balik msia

ada yang NO FEELING.

ada yang TAK TENTERAM, sbb apa?
takut akan result sem 2 yg bakal keluar end of July ni.

erm, ana termasuklah dlm golongan yg terakhir tu,
hati penuh dgn kerisauan, takut..
kerana ni lah penentu masa depan..

mcm mana kalau result tak cemerlang?
mcm mana kalau tak dapat tajaan tahun depan?
mcm mana kalau tak dapat teruskan belajar lagi utk tahun depan?
mcm mana kalau tak dapat penuhi impian diri? harapan mama dgn abah?
apa kata kawan2?
apa kata saudara mara?
mcm mana dgn masa depan?

أستغفرالله

Ya Allah, sungguh aku hanya bergantung dgn Mu pada saat ini,
Bantu lah diriku,
tenangkan lah fikiran ku,
berilah petunjuk Mu.

Ya Rahman,
syukur dgn nikmat yg Kau beri,
aku dah buat yang terbaik,
tapi aku masih risau dgn result ku nanti.

Ya Razzaq,
Kau buka kanlah pintu rezeki ku.
agar aku dipermudahkan mendapat tajaan dgn result yg cemerlang

Ya Mujib,
Terimalah amalanku,
Makbulkanlah doaku,
Tunaikanlah hajatku

InshaAllah..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Untuk para sahabat,
hargai lah masa yang ada ni utk mendekatkan diri dgn Allah,
sungguh Allah sentiasa dekat dgn kita.

Seribu kemaafan andai ada yg tersilap,
bersama kita doa utk kejayaan bersama.



Wednesday, July 7, 2010